Dominika Cibulková postúpila suverénne do 3. kola dvojhry

16.01.2014 Celý región

Melbourne 16. januára (TASR) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková sa impozantným spôsobom prebojovala do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open v Melbourne.

V druhom kole ako nasadená dvadsiatka po kvalitnom výkone deklasovala Švajčiarku Stefanie Vögeleovú za 55 minút 6:0, 6:1 a upravila vzájomnú bilanciu s touto súperkou už na 3:0. Na príjme nestratila ani jediný gem. V dueli o postup do osemfinále nastúpi prvýkrát v kariére proti šestnástej nasadenej Španielke Carle Suarezovej Navarrovej, ktorá v treťom sete otočila duel s Kazaškou Galinou Voskobojevovou.

Cibulková v úvodnom sete duelu s Vögeleovou na dvorci dominovala, skvele podávala i returnovala a Švajčiarke uštedrila za 24 minút "kanára". V úvodnom geme druhého dejstva síce stratila vlastný servis, no potom získala šesť gemov v rade a s prehľadom si zabezpečila postup medzi elitnú tridsaťdvojku. Za stavu 5:1 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Zverenka trénera Mateja Liptáka má v Melbourne už istú prémiu 75.000 austrálskych dolárov a 130 bodov do svetového rebríčka WTA.

Cibulková bola po suverénnom postupe do 3. kola veľmi spokojná s výsledkom aj s hrou. "Dnes si za predvedený výkon zaslúžim jednotku. Nemôžem si vyčítať jedinú vec. Vychádzalo mi úplne všetko - servis, returny, údery od základnej čiary. Výborne som to zvládla psychicky. Išla som na kurt uvoľnená a od prvej do poslednej loptičky som hrala presne to, čo sme si trénerom Maťom Liptákom povedali, výborne som dodržiavala stanovenú taktiku. Bola som koncentrovaná a robila tie správne veci. Dobre som servovala a od začiatku som ju tlačila, súperka nestíhala reagovať na moje rýchle lopty," povedala pre TASR slovenská jednotka, ktorá sa veľmi dobre dokázala vyrovnať s extrémnym teplom. "Keď som po zápase išla z kurtu, hovorila som našim, že slnko dnes pálilo ešte viac ako v zápase úvodného kola proti Talianke Francesce Schiavoneovej. To bol fyzický veľmi náročný duel, v ktorom som trpela. Dnes mi vyšlo všetko na 100 percent. Nie je nič lepšie, ako odohrať v brutálnom teple takýto krátky zápas a ušetriť sily."

Súperku v 3. kole Suarezovú Navarrovú Cibulková dobre pozná, hoci spolu v súťažnom zápase ešte nikdy nehrali. "Veľakrát sme spolu trénovali. Carla je veľmi šikovná hráčka, dobre servuje a má nebezpečný jednoručný bekhend. Dobre sa na kurte pohybuje, snaží sa kontrovať a často útočí. Nehrá taký typický španielsky tenis. Budem sa snažiť byť opäť maximálne koncentrovaná a nadviazať na kvalitný výkon zo zápasu proti Vögeleovej."



dvojhra - 2. kolo:

Dominika CIBULKOVÁ (20-SR) - Stefanie Vögeleová (Švajč.) 6:0, 6:1
 

Vyberte región